Dovleceii se curata, se taie in doua pe lat, sa rezulte tuburi potrivite ca lungime. Se scobesc dar nu de tot ca sa nu iasa carnea. La rosii se taie
Dovleceii se curata, se taie in doua pe lat, sa rezulte tuburi potrivite ca lungime. Se scobesc dar nu de tot ca sa nu iasa carnea.
La rosii se taie un capac pe jumatate, se scobesc si ele si se lasa la scurs.
Carnea tocata (am folosit amestec de vita si porc) se amesteca cu ceapa tocata, putin orez si se condimenteaza cu sare, piper, boia etc.
Se umplu legumele, se pun capacele tot din leguma respectiva, si se aseaza in picioare, in cratita. Pulpa ramasa de la scobitul dovleceilor si de la rosii se toaca si se pune si ea in cratita, deasupra legumelor umplute. Se completeaza cu apa si suc de rosii.
Se pune la foc mic, sa clocoteasca de cateva ori, apoi se baga la cuptor pana scade bine.
Se serveste cu smantana sau iaurt. Reteta Dovlecei umpluti a fost propusa de oanaC pe forum culinar.ro
Alte retete cu dovlecei recomandate:
Dovlecei la cuptor
Ciorba de dovlecei
Chiftelute dovlecei
Cine spune ca sarmalele de post nu sunt bune, nu a incercat reteta asta. Important e sa alegi o varza buna si sa condimentezi...
Sarmale de post