Dovleac umplut cu soia

Se lasa soia la inmuiat in apa aproximativ 30 de minute. Daca se foloseste soia cubulete se macina inainte la fel ca si carnea. Intre timp dovleacul s

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de dovleac
  • 20 dg de soia granule sau 10 dg soia si 10 dg carne
  • 1 bucata de paine
  • frunze de patrunjel
  • 1 ou
  • 3 linguri de ulei
  • otet
  • sare

Mod de preparare

Se lasa soia la inmuiat in apa aproximativ 30 de minute. Daca se foloseste soia cubulete se macina inainte la fel ca si carnea. Intre timp dovleacul spalat se curata, se indeparteaza semintele si se taie felii de aproximativ 4,5 cm . Feliile de dovleac se fierb cam 4-5 minute in apa cu otet, dupa care se scot din apa si se pun intr-un vas cu ulei. Bucatile de dovleac se pun lipite una langa alta. Soia granule sau soia cu carne se lucreaza bine cu painea inmuiata in apa sau lapte, oul, sarea si frunzele de patrunjel. Cu aceasta compozitie se umple feliile de dovleac, se toarna peste 1-2 dl apa, se acopera si se pune la cuptor.
Alte retete mancare recomandate

Ciulama de ciuperci

Tocanita de pui

Ardei umpluti

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide