Curcan vanatoresc

Se curata aripile si se condimenteaza,slanina se prajeste cubulete cu ceapa tocata si morcovul taiat bucatele. Se adauga carnea si se prajeste 2-3 min

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 aripi de curcan(eu folosesc vanat)
  • 50gr slanina afumata
  • 1ceapa mare
  • 1morcov are
  • 1 pastarnac
  • 300ml vin alb dulce
  • 1 lingurita cimbru
  • 2foi dafin
  • 6-8 boabe de piper
  • 200 ml de smantana
  • 2linguri mustar
  • 1 lingura faina(eu folosesc amidon)
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata aripile si se condimenteaza,slanina se prajeste cubulete cu ceapa tocata si morcovul taiat bucatele.

Se adauga carnea si se prajeste 2-3 minute,apoi se toarna vinul,cimbru ,sarea,piperul,dafinul si se fierbe la foc mic.

Se scoate carnea gata facuta ,se scoate dafinul si apoi se mixeaza legume .

Smantana se freaca cu mustarul faina si zeama de lamaie si se toarna peste legumele mixate.

Pofta buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Sufleu cu ficatei

Am facut dupa Simona si a iesit foarte bun. Nu mi-a iesit la fel de galben si trebuia sa folosesc o forma mai mica sa iasa...

Sufleu cu ficatei
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide