Curcan umplut cu castane

Se curata si se spala carnea de porc, se taie in bucatele, apoi se da de doua ori prin masina de tocat, se sareaza si se pipereaza, dupa care se rumen

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Un curcan
  • 400 g pulpa de porc
  • 1 kg castane
  • 4 linguri de unt
  • 6 linguri de ulei
  • sare
  • nucsoara
  • piper macinat

Mod de preparare

Se curata si se spala carnea de porc, se taie in bucatele, apoi se da de doua ori prin masina de tocat, se sareaza si se pipereaza, dupa care se rumeneste in cuptorul incins, intr-un vas cu unt. Castanele, Ia randul lor, se coc in cuptor, pe plita, apoi se decojesc si se toaca Ia masina. Se amesteca bine carnea de porc cu piureul de castane, adaugand si putina nucsoara.

Curcanul se curata, indepartandu-se pieptul. Se umple cu compozitia obtinuta, se coase si se asaza intr-o tava cu ulei. Se introduce Ia cuptor si se lasa, la foc potrivit, sa se rumeneasca, ungandu-se din cand in cand cu sosul din tava.
Se serveste cald, cu garnitura de cartofi prajiti si salata.

Alte retete curcan recomandate

Pulpe de pui la cuptor

Ardei umpluti

Piept de pui

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors