Curcanul se curata, se spala si se pudreaza cu sare dupa care se lasa o ora. Separat se prepara umplutura. Ficatul se pune la rumenit cu o lingura un
Curcanul se curata, se spala si se pudreaza cu sare dupa care se lasa o ora. Separat se prepara umplutura. Ficatul se pune la rumenit cu o lingura unt, apoi se adauga ceapa tocata la calit. Se freaca galbenusurile cu 1 lingura unt, se adauga ficatul tocat, ceapa, felia de paine muiata in lapte, patrunjelul verde tocat si albusurile batute spuma, se potriveste la gust de sare si piper si se amesteca. Se umple curcanul cu aceasta compozitie, se coase, se unge cu unt si se asaza in tava. Se toarna peste un pahar cu apa, o lingura cu unt si se introduce tava in cuptor. Cand apa scade, se toarna vinul. Se lasa la foc mic sa se coaca bine. Cand intra furculita usor in carne, se scoate din cuptor tava si se taie pieptul felii, picioarele se desfac in doua bucati iar umplutura se taie felii.
Se serveste cu garnitura de ciuperci, cu cartofi si cu salata sau muraturi.
Alte retete culinare:
Cartofi la cuptor
Chiftele
Tocanita de pui
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios