Curcan la cuptor

Se curata si se zvanta bine curcanul. Se indeparteaza putin pielea de pe piept si se introduce rozmarin, maghiran si salvie. In interiorul curcanului

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 curcan mediu
  • 20 ml ulei
  • 20 ml coniac
  • 1 mar taiat in sferturi
  • 1 ceapa mare taiata in jumatate
  • 100 g unt topit
  • 1 crenguta de maghiran
  • 1 lingura rozmarin
  • 1 lingura frunze de salvie
  • 1 tulpina de telina
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata si se zvanta bine curcanul.

Se indeparteaza putin pielea de pe piept si se introduce rozmarin, maghiran si salvie.

In interiorul curcanului se introduce marul, ceapa si tulpina de telina .

Se pudreaza cu sare, piper si se aseaza pasarea cu pieptul in sus in tava.

Se unge curcanul cu unt topit, se acopera cu folie de aluminiu si se pune in cuptorul bine incins la foc potrivit.

Curcanul este gata dupa aproximativ 3 ore.

Dupa cele 3 ore se unge curcanul cu sos format din ulei, coniac, sare si piper si se lasa sa se friga in continuare.

Cu 15 minute inainte de a fi gata, se indeparteaza folia de aluminiu pentru a se rumeni frumos.
Se serveste cu salata din rosii, salata verde si castraveti.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors