Creierul se tine in apa rece 30-40 minute, dupa aceea se curata de pielita de deasupra, se pune in cratita, se toarna apa rece cit sa-l acopere, se ad
Creierul se tine in apa rece 30-40 minute, dupa aceea se curata de pielita de deasupra, se pune in cratita, se toarna apa rece cit sa-l acopere, se adauga 1-2 linguri de otet, sare, 2 foi de dafin si 5-6 boabe de piper sau o bucatica de ardei iute. Cind apa a inceput sa fiarba se face focul mai mic si se lasa sa mai fiarba 25-30 minute. Creierul fiert se scoate din apa, se lasa sa se zvinte, dupa care fiecare jumatate se taie in doua parti, se presara cu sare si piper pisat, se da prin faina si se prajeste pe toate partile in grasime incinsa intr-o tigaie. Creierul astfel preparat se pune pe platou, se toarna deasupra unt si zeama de lamiie si se presara patrunjel verde sau marar tocat.
Ca garnitura se pot servi cartofi prajiti, cartofi fierti si opariti cu unt sau piureu de cartofi. De asemenea mazare, fasole verde, morcovi sau alte legume fierte si oparite cu unt.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios