Creier de vita pane

Pentru creier de vita pane creierul se curata de pielite intr-un vas cu apa rece. Dupa curatire, se spala si se tine in apa rece cu sare timp de 20 de minute.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • creier de vita - 800 g
  • faina - 200 g
  • oua - 3 bucati
  • pesmet - 150 g
  • ulei 200 - ml
  • Pentru fiert creierul:
  • ceapa - 50 g
  • morcovi - 100 g
  • foi de dafin - 2 frunze
  • piper boabe - 10-15 boabe
  • otet - 20 ml
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru creier de vita pane creierul se curata de pielite intr-un vas cu apa rece. Dupa curatire, se spala si se tine in apa rece cu sare timp de 20 de minute, pentru eliminarea sangelui. Ceapa si morcovii se curata, se spala si se taie felii. Ouale se spala, faina si pesmetul se cern. Morcovii si ceapa se fierb timp de 20 de minute cu piper boabe, otet, sare si foi de dafin. Spuma se indeparteaza. Se adauga creierul si se fierb impreuna inca 15 minute. Se lasa sa se raceasca in apa in care a fiert. Dupa racire, creierul se portioneaza in 10 bucati. Fiecare bucata se trece prin faina, ou batut si pesmet. Se modeleaza in forma lunguiata. Se rumeneste in ulei fierbinte.

Creierul de vita pane se serveste cald, cate 2 bucati la portie.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors