Creier cu sos de rosii si pesmet

Creierul se curata de pielite si se pune sa stea in apa rece. Se taie apoi in 8 felii, care se adauga intr-un vas, impreuna cu trei linguri ulei, tre

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr creier
  • 3 linguri ulei
  • pesmet
  • 1 ou
  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • faina
  • verdeata
  • 3 linguri otet
  • piper
  • sos de rosii
  • sare

Mod de preparare

Creierul se curata de pielite si se pune sa stea in apa rece. Se taie apoi in 8 felii, care se adauga intr-un vas, impreuna cu trei linguri ulei, trei linguri otet, 1 foaie de dafin, sare, piper, ceapa si verdeata tocata. Se lasa timp de o ora la marinat iar apoi se scot feliile de creier si se dau prin faina, ou batut si la final pesmet. Dupa aceea se pun la prajit in ulei incins.


Se servesc cu sos de rosii si patrunjel verde presarat deasupra.

Alte retete:

Ciulama de ciuperci

Placinta de dovleac

Tocanita de pui

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post