Se fierbe creierul, apoi se curata de pielite si se taie felii subtiri. Se lasa pe o farfurie, timp in care se pregatesc ciupercile astfel : se spala
Se fierbe creierul, apoi se curata de pielite si se taie felii subtiri. Se lasa pe o farfurie, timp in care se pregatesc ciupercile astfel : se spala in mai multe ape, se taie felii subtiri si se pun sa scada intr-un vas cu doua linguri de unt. Cand ciupercile s-au inmuiat bine, se adauga un sos facut din lapte si faina, sare si putin piper macinat. Se adauga apoi verdeata tocata fin, se lasa sa scada si, cand este gata, se incorporeaza feliile de creier. Se ia compozitia de pe foc si se pune in forme mici unse cu unt care se tin in cuptorul cald un sfert de ora ca sa se rumeneasca.
Se serveste in forme sau asezat pe o farfurie, inconjurat de frunze de salata verde si de felii de rosii.
Alte mancaruri cu ciuperci:
Ciuperci umplute
Ciulama de ciuperci
Salata de ciuperci
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios