Reteta aceasta de placinta cu carne este adaptata de nord-americani plecand de la traditionala shepherd's pie (adica placinta oierului), care se face cu miel. Americanii o fac cu carnita de vita (ca asa sunt ei mai vacari) si cu porumb.
Zilele astea mi s-a facut dor de Cowboy Pie, o mancare care ni se servea destul de des la cantina cat am fost studenta si care imi place mult. Asa ca m-am decis sa mi-o fac singurica, dupa amintiri de gust si mi-a iesit foarte buna.
Reteta aceasta este adaptata de nord-americani plecand de la traditionala shepherd's pie (adica placinta oierului), care se face cu miel. Americanii o fac cu carnita de vita (ca asa sunt ei mai vacari) si cu porumb.
1. Se pun cartofii la fiert.
2. Se toaca ceapa, si se caleste in ulei pana se inmoaie.
3. Se adauga carnea tocata peste ceapa si se caleste pana isi schimba culoarea.
4. Se adauga rosiile tocate peste carne si o lingura de faina desfacuta in apa rece si se lasa la fiert la foc mic vreo 15-20 minute. Spre sfarsit se adauga usturoiul pisat si punem sare si piper.
5. Intre timp se fierb boabele de porumb vreo 5 minute daca l-ati luat congelat ca mine. Sau puteti lua la cutie. Se lasa porumbul la scurs.
7. Din cartofii fierti si lapte facem un piure pufos (adica nu prea gros, sa nu se lase la fund, deci puneti lapte cu incredere). Potrivim de sarat.
8. Punem sosul cu carnita pe fundul unei tave yena (eu am facut in doua tave mici, una de chec si una patrata cu latura cat lungimea celei de chec) .
9. Deasupra presaram un strat de boabe de porumb.
10. Peste porumb punem piureul cu lingura.
11. Deasupra se poate presara boia dulce sau picanta sau branza rasa.
12. Se da tava la cuptor la 200C (400F) cam 20 minute.
Reteta de Cowboy Pie a fost propusa de Lacramus pe forum culinar.
Placinta cu carne si porumb se lasa sa se raceasca 20 de minute, apoi se taie si se serveste.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post