Cotlete de vitel sote cu sos de vin

Se presara cotletele cu sare, piper si patrunjel tocat marunt. Se asaza intr-o tigaie de fier foarte incinsa. Se adauga ulei si se rumenesc pe amindou

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 cotlete
  • 1/2 lingura unt topit sau 2 linguri ulei
  • patrunjel verde
  • 1/2 pahar cu vin alb
  • 1 lingurita faina
  • zeama de carne
  • sare
  • piper
  • cartofi pai
  • salata verde

Mod de preparare

Se presara cotletele cu sare, piper si patrunjel tocat marunt. Se asaza intr-o tigaie de fier foarte incinsa. Se adauga ulei si se rumenesc pe amindoua partile, apoi se scot. In sosul din tigaie se pune o lingurita de faina si se stinge imediat cu 2-3 linguri de zeama de carne sau apa calda si cu vinul. Se lasa sa mai dea 2-3 clocote si se toarna peste cotlete.


Se servesc cu cartofi pai si salata verde.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Fursecuri spritate cu portocale

Am pregatit aceasta reteta pentru a face niste martisoare comestibile . Au iesit foarte gustosi si fragezi.Sper sa le fi...

Fursecuri spritate cu portocale
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide