Cotlete de porc la tava cu cartofi, pastarnac si plante aromatice

Frecati bine cotletele de porc cu marinata de rozmarin si lasati-le asa, in mod ideal, timp de 1-6 ore, pentru a le permite sa absoarba bine toate ar

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 cotlete de porc sau 4 cotlete duble de porc
  • marinata de rozmarin
  • usturoi si lamaie
  • 3 radacini de pastarnac
  • 3 pere cu coaja fina
  • 680 g cartofi
  • razuiti de coaja
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • sos mentolat cu paine

Mod de preparare

Frecati bine cotletele de porc cu marinata de rozmarin si lasati-le asa, in mod ideal, timp de 1-6 ore, pentru a le permite sa absoarba bine toate aromele. Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Spalati radacinile de pastarnac si perele si taiati-le in sferturi, pe lungime, indepartand semintele fructelor, apoi taiati cartofii in felii de 0,5 cm grosime. Uscati bine feliile cu servete din hartie, apoi puneti-le intr-o tava pentru copt de marime adecvata impreuna cu pastarnacul, perele, cotletele de porc si marinata. Amestecati astfel incat toate ingredientele sa fie acoperite cu sos, apoi condimentati si dati la cuptor intre 45 de minute si 1 ora, in functie de marimea bucatilor de carne.

Se serveste cu sos mentolat pe paine.

Alte retete recomandate:

Tocanita de vita cu cartofi

Pulpe de pui la cuptor

Cartofi la cuptor

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Tagliolini cu pastrama de pui si dovlecel

Tagliolini cu pastrama de pui si dovlecel
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala