Cotlete de oaie cu ciuperci

Cotletele se spala, se usuca intr-un prosop curat si se pun la fript pe un gratar asezat pe jar. Ciupercile se spala, se curata bine si se taie in dou

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 cotlete de oaie
  • rinichi de oaie
  • 100 gr slanina afumata
  • usturoi
  • 6 rosii
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 1 cana sos de rosii
  • 6 ciuperci mari
  • ulei

Mod de preparare

Cotletele se spala, se usuca intr-un prosop curat si se pun la fript pe un gratar asezat pe jar. Ciupercile se spala, se curata bine si se taie in doua pe lungul lor. Se frig pe plita. Slanina se taie felii si se frige pe gratar dupa ce se scot cotletele. Usturoiul se piseaza si se amesteca cu uleiul si patrunjelul verde, apoi se amesteca cu sosul de rosii.

Se asaza pe un platou cotletele asortate cu felii de slanina si felii de rinichi. Peste fiecare cotlet se pune cate o jumatate de ciuperca. In mijlocul platoului se pune garnitura de legume, de obicei cartofi prajiti peste care se adauga sosul de rosii.
Cotletele se servesc alaturi de feliile de rinichi si slanina afumata cu garnitura de legume.

Alte mancaruri cu ciuperci:

Tocanita de ciuperci

Ciuperci cu maioneza

Drob de ciuperci

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Oua scotiene

Saturandu-ne de clasicele chiftelute, am incercata si aceasta varianta, care ne-a placut tare mult.

Oua scotiene
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide