Cotlete de berbecut cu cartofi la cuptor cu rozmarin - Reteta video

Ai pofta de ceva mega bun? Atunci orice vorba-i de prisos. Hai sa trecem la treaba! M-am gandit sa te rasfat cu niste cotlete de berbecut servite alaturi de niste cartofi la cuptor foarte, foarte aromati!

Portii
2
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 bucati de avocado coapte
  • 1 lime
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1 ardei iute (mai mult sau mai putin, in functie preferinta)
  • 1 varf de cutit de Chimion
  • putin ulei de masline extravirgin
  • 1 rosie potrivita (sau 2 mai mici)
  • 6co tlete de berbecut
  • Pentru marinada:
  • 5 frunze proaspete de menta
  • 100 ml ulei de Masline
  • 2 catei de usturoi
  • 100 ml fresh de portocale
  • 100 ml vin rosu demisec
  • 1/2 lingura de miere
  • Pentru pregatirea cotletelor:
  • 15 ml ulei de masline
  • 10 g de unt
  • 1 crenguta de Rozmarin
  • 40 ml de vin rosu
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru garnitura:
  • 4 cartofi taiati
  • 5 catei de Usturoi
  • 50 ml vin alb
  • 4 fire de Rozmarin
  • 1/2 lingurita de cimbru uscat
  • 1 lingurita de boia dulce

Mod de preparare

E bine sa-ti usurezi munca. Asa ca-ti sugerez sa-ncepi cu cartofii inainte, pentru ca acestia se fac mai greu decat cotletele.

Adauga cartofii intr-un bol adanc – amesteca boia dulce cu sare, piper si cimbru uscat, iar usturoiul toaca-l marunt.

Stropeste cartofii cu uleiul de masline si amesteca-i bine cu mixul de condimente, rozmarinul proaspat si usturoiul.

Pune-i intr-o tava de cuptor, iar in coltul acesteia adauga apa si vinul alb.

Incinge bine cuptorul la 180 de grade si introdu tava inauntru.

Cand sunt aproape gata, muta-i pe raftul de sus al cuptorului si actioneaza functia grill, sau pur si simplu cresteti temperatura pentru a-i gratina frumos, pentru a-i rumeni.

Zdrobeste bine frunzele de menta impreuna cu usturoiul si adauga deasupra uleiul de masline.

Unge bine cotletele de berbecut si adauga apoi 100 ml de vin rosu, fresh-ul de portocale si mierea.

Acopera-le cu o folie de plastic si lasa-le la marinat in frigider cat se fac cartofii. Pentru un rezultat si mai bun iti sugerez sa le lasi cu o seara inainte la marinat.

Adauga 15 ml de ulei de masline si untul intr-o tigaie antiaderenta.

Soteaza cca 2-3 minute pe fiecare parte cotletele de berbecut adaugand sare si piper.

Stinge-le cu restul de vin rosu ramas.

Lasa-le cca 5 min la odihnit pentru a se aseza sucurile din interior.

Urmareste intregul mod de preparare si in reteta video. Pofta buna!

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Parteneri
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce