Deoarece cotletul meu era gros si nu stiam cat de batran a fost porcul , care l-a furnizat, am preferat da-l marinez. L-am presarat cu mirodenii pisa
Deoarece cotletul meu era gros si nu stiam cat de batran a fost porcul , care l-a furnizat, am preferat da-l marinez. L-am presarat cu mirodenii pisate dar nu cu sare ,si am turnat vin alb, bun. Dupa cateva ore l-am intors si pe cealalta parte. Am inceput cu garnitura: -- Am incalzit cuptorul bine ---Am curatit legumele ,le-am taiat si pus la scurs si apoi le-am taiat bastonase ca pe cartofi (grosimea 1 cm patrat. --Am pus legumele in tava unsa si amturnat deasupra 2 linguri ulei . Le-am amestecat ca toate sa se unga. --Se acopera tava cu foliile de aluminiu ce se fixeaza sub marginile tavii, si se da la cuptor 30 min. Intre timp se pregateste cotletul: Se fac transversal 12-13 taieturi care nu patrunda pana jos.(taietutile se fac cam la 1-1,5 cm distanta) Se impacheteaza branza in jambon si aceste pachetele se pun in crestaturi, cu branza in jos. Se pune si o foaie mica de dafin. Jambonul pregatit se pune in tava cu legume, pe care le-am ravasit putin ca sa se coaca uniform dupa ce s-au scos foliile. Se mai lasa 40min. Este foarte gustos, umplutura si legumele dand carnii o savoare deosebita.
Se serevste cald. Reteta Cotlet umplut pe pat de legume a fost propusa de Higeia pe forum culinar.ro Alte retete cu cotlet de porc gasiti aici: Cartofi cu cotlet de porc la gratar, Cotlet de porc cu varza rosie si sampanie, Cotlet de porc cu sos de vin
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios