Cotlet de vitel in crusta de verdeata

Mai intai facem sosul alb de ciuperci. Am pus ciupercile taiate in tigaie, cu foarte putin ulei. Cand a scazut suficient, adaug ceva bucati de rosie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g ciuperci
  • 1 kg cotlet de vitel
  • 200 g smantana
  • ghimbir
  • 100 g mustar dulce
  • ulei
  • sos de usturoi
  • piper mozaic
  • 100 ml vin alb sec
  • foi de dafin
  • faina
  • frunze de patrunjel si marar

Mod de preparare

Mai intai facem sosul alb de ciuperci. Am pus ciupercile taiate in tigaie, cu foarte putin ulei. Cand a scazut suficient, adaug ceva bucati de rosie decojita taiata marunt si sosul de usturoi. Se adauga putina sare si se lasa sa fiarba scazut, pana se fac ciupercile. Strecor zeama rezultata si o pun deoparte intr-un castronel. Spal tigaia si pun putin ulei la incalzit, apoi calesc o ceapa mare taiata marunt. Cand devine aurie, adaug o lingura de faina alba. Dupa ce se incheaga, sting cu zeama de la ciuperci si adaug smantana si ghimbir. Mai departe se trece la prepararea carnii. Mai intai pregatesc "patul" de verdeata . Toc marunt patrunjel si marar verde, adaug cimbru, menta verde si rozmarin, si amestec bine verdeata, apoi pregatesc "aditivul" cu care sa ung cotletele. Practic o maioneza usturoiata, facuta din sos de usturoi, mustar dulce si ulei, pana ajunge exact de consistenta unei maioneze. Torn maioneza peste carne si amestec bine, sa se unga pe toate partile . Nu sarez carnea, pentru ca are sare suficienta sare maioneza, apoi iau cate o bucata si o dau prin verdeata. Intr-o tava pun ceva ulei, o foaie de dafin rupta in bucati , cateva boabe de piper mozaic si jumatate de pahar de vin alb sec, peste care pun bucatile de cotlet. Le-am lasat 40 minute la foc potrivit, iar la jumatatea timpului le-am intors.


Se pot servi doar cu sosul cu ciuperci sau se mai poate pregati o garnitura de cartofi aurii sau orez.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post