Cotlet de vitel cu gorgonzola si spanac

Prepara saramura din ulei, suc de lamaie, ceapa tocata, ghimbir tocat si condimenteaza cu usturoi proaspat, cimbru, salvie, sare si piper macinat. Ma

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 felii mari de cotlet de vitel
  • zeama de la 1 lime
  • 1 ceapa rosie
  • 1 bucatica de ghimbir
  • ulei
  • usturoi
  • salvie
  • cimbru
  • 800 g spanac proaspat
  • unt
  • 200 ml crema
  • 150 g branza gorgonzola
  • piper macinat
  • sare

Mod de preparare

Prepara saramura din ulei, suc de lamaie, ceapa tocata, ghimbir tocat si condimenteaza cu usturoi proaspat, cimbru, salvie, sare si piper macinat. Marineaza carnea in aceasta saramura timp de 24-36 de ore. Inabuse spanacul curatat, alaturi de 1-2 catei de usturoi, in putin unt. Intre timp fierbe crema, pana se ingroasa. Presara branza gorgonzola si cand s-a dizolvat, adauga spanacul si condimenteaza cu sare si piper. (Nu fierbe prea mult spanacul.) Scoate carnea din saramura, presara cu sare si piper pe ambele parti, dupa care aseaza-le intr-o tigaie incinsa (nu adauga ulei, deoarece este destul pe carne). Dupa ce ai prajit putin carnea pe ambele parti, prajeste-o in cuptor la foc mediu. (Unge din cand in cand cu miere amestecata cu saramura si fii atenta, fiindca se poate usca foarte usor.)
Alte retete recomandate

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors