Cotlet de porc sau vitel pane si natur

Pentru cotlet de porc sau vitel pane si natur se iau antricoate de porc, de berbec sau de vitel, se spala, se curata si se taie cotlete (cu osul respectiv).

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g de antricoate de porc sau de vitel
  • 1/2 pahar faina
  • 1 ou
  • 1/2 pahar pesmet
  • 2 linguri unt sau untura

Mod de preparare

Pentru cotlet de porc sau vitel pane si natur se iau antricoate de porc, de berbec sau de vitel, se spala, se curata si se taie cotlete (cu osul respectiv). Fiecare cotlet se bate usor cu un ciocan de lemn, se presara cu sare si piper, se da prin faina, ou batut si apoi prin pesmet. Cotletele astfel pregatite se prajesc intr-o tigaie in grasime incinsa, pe ambele parti, pana cand se rumenesc 15-20 minute. Cotletele prajite se asaza pe un platou si se toarna deasupra unt topit. In acelasi mod se poate prepara cotlet natur, fara sa fie dat prin faina, ou si pesmet. In acest caz, peste cotlet se pune sosul ramas de la prajit.


Ca garnitura se pot servi cartofi prajiti, piure de cartofi sau diferite legume cu unt (morcovi, conopida, mazare verde etc.).

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors