Cotlet de porc in sos acrisor

Cotletele de porc se spala, se zvanta si se sareaza. Se rumenesc pe ambele parti in ulei incins, timp de zece minute. Se adauga in uleiul incins sucul

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 cotlete de porc
  • 3 linguri de ulei
  • o lingura de unt
  • 2 lamai
  • un pahar cu vin rosu
  • o lingura de hasmatuchi
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cotletele de porc se spala, se zvanta si se sareaza. Se rumenesc pe ambele parti in ulei incins, timp de zece minute. Se adauga in uleiul incins sucul celor doua lamai si coaja lor rasa. Se lasa la inabusit timp de cinci minute si dupa aceea se sting cu un pahar de vin rosu. Se potriveste de sare si de piper si se acopera vasul cu un capac. Se lasa sa fiarba timp de 10-15 minute.
Cand este gata, se orneaza cu hasmatuchi si se servesc cu cartofi noi prajiti si cu salata.

Alte mancaruri retete recomandate

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Ciuperci umplute

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala