Cotlet de porc cu varza rosie si sampanie

Cotletul de porc se portioneaza, se sareaza si se pipereaza. Se aseaza intr-o tigaie. Se curata ceapa, se taie rotocoale si se pune peste carne. Adaug

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg. cotlet de porc
  • sare
  • piper
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa rosie
  • 2 dl. vin rosu
  • 2 dl. supa de carne (cubulet)
  • 1 ramurica de rozmarin; pentru garnitura de varza: 1 kg. varza rosie
  • 3 linguri de ulei
  • 2 linguri zahar
  • 1 dl. sampanie

Mod de preparare

Cotletul de porc se portioneaza, se sareaza si se pipereaza. Se aseaza intr-o tigaie. Se curata ceapa, se taie rotocoale si se pune peste carne. Adaugam supa si vinul si presaram cu frunzulite de rozmarin. Se acopera tigaia cu folie de aluminiu si se pune in cuptorul preincalzit si se frig cotletele la 200 grade C pana se patrunde carnea. Se ia folia, se scot cotletele, se pun intr-o alta tava unsa si se lasa sa se rumeneasca 8-10 minute. Se prepara garnitura: varza rosie se taie marunt si se sareaza. Zaharul se caramelizeaza in ulei si apoi adaugam varza scursa. Se caleste, se adauga piperul si, inainte de a fi gata, se pune sampania.


Pe un platou se aseaza cotletele, iar alaturi se pune varza rosie. Putem sa servim si cartofi pai cu aceste cotlete. Sa nu uitam vinul rosu care trebuie sa acompanieze acest preparat.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors