Pentru cotlet de porc cu sos de lamaie (a la grec) ceapa, morcovii, telina se curata, se spala si se taie. Cotletul se portioneaza in 5 buc, se bate putin si se sareaza.
Pentru cotlet de porc cu sos de lamaie (a la grec) ceapa, morcovii, telina se curata, se spala si se taie. Cotletul se portioneaza in 5 buc, se bate putin si se sareaza. Orezul se curata de impuritati si se spala. Ouale se trec sub jet de apa rece; se separa galbenusurile de albusuri. Lamaia se spala, se extrage sucul. Bucatile de cotlet se aseaza intr-o tava unsa cu 50 ml ulei impreuna cu ceapa, morcovi, telina si se frig la cupor. Faina dizolvata in 100 ml apa se adauga in 50 ml ulei incalzit, apoi in 500 ml apa si smantana si se fierb 5 minute, amestecand continuu pentru a nu se forma aglomerari. Sosul format se strecoara, se amesteca cu galbenusurile de ou si sucul de lamaie si se fierb 3-5 minute. Se toarna peste bucatile de cotlet si se fierb impreuna inca 10 minute. Orezul se inabusa in 25 ml ulei, se adauga 50 ml apa, sare si se fierbe la cuptor la foc moderat in vas acoperit.
Cotletul de porc cu sos de lamaie se serveste cald, cu rosii si garnitura de orez.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post