Cotlet de porc cu legume si smantana

Pentru cotlet de porc cu legume si smantana carnea se spala si se sareaza. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • fasole verde proaspata/conserva - 500 g/300 g
  • cotlet de porc - 600 g
  • faina - 30 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • smantana - 200 g
  • orez - 150 g
  • cartofi - 500 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • apa - 250 ml
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru cotlet de porc cu legume si smantana carnea se spala si se sareaza. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Orezul se curata de impuritati, se spala si se fierbe in apa cu sare. Fasolea verde proaspata se spala si se fierbe in apa cu sare. Daca se foloseste fasole conserva, se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Cartofii se inabusa la cuptor cu 100 g untura sau ulei cu 100 ml apa, cca 30 minute, intr-un vas acoperit. Dupa inabusire, faina se dizolvat in 50 ml apa rece se fierbe 10 minute. Se adauga smantana, fasole verde, iar fierberea se continua cca 10 minute.

Cotletul de porc cu legume si smantana se serveste cald, cu garnitura de orez, fasole verde, cartofi natur si patrunjel verde deasupra.


Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala