Cotlet de porc cu cartofi si smantana

Pentru cotlet de porc cu cartofi si smantana carnea se spala, se portioneaza, se bate putin si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • cotlet de porc - 600 g
  • untura/ulei - 100 g
  • unt - 50 g
  • smantana - 150 g
  • faina - 40 g
  • lapte - 300 ml
  • ceapa - 50 g
  • cartofi - 1
  • 5 kg
  • lamaie - 50 g
  • boia de ardei dulce - 3 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru cotlet de porc cu cartofi si smantana carnea se spala, se portioneaza, se bate putin si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se fierb in apa cu sare. Lamaia se spala si se taie felii subtiri. Bucatile de cotlet se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa, se adauga faina dizolvata in 100 ml apa rece, boia de ardei, piper, sare, 500 ml apa si se fierb 10 minute. Cu cateva minute inainte de incheierea procesului de fierbere se adauga smantana. Din cartofi, lapte si unt, se prepara un piure.

Cotletul de porc cu cartofi si smantana se serveste cald, cu garnitura din piure de cartofi si decor de felii de lamaie.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors