Cotlet de porc crocant

Se taie pielea pana la carne la o distanta de jumatate de cm intre ele. Atentie insa, sa nu feliati carnea! Se presara cu sare, avand grija sa ajunga

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 6 persoane:
  • 1
  • 2 kg cotlet de porc cu oase si piele
  • 1 lingura sare
  • 500 ml apa sau vin rosu
  • 2-3 foi de dafin
  • alte condimente dupa gust

Mod de preparare

Se taie pielea pana la carne la o distanta de jumatate de cm intre ele. Atentie insa, sa nu feliati carnea! Se presara cu sare, avand grija sa ajunga in fiecare taietura. Se pot introduce si cateva foi de dafin. Se ia o tava cu gratar (rolul gratarului este de a scoate carnea din ulei).

Se asaza cotletul in tava in asa fel incat pielea sa fie in sus. Se toarna in tava 500 ml apa sau vin si se condimenteaza dupa gust. Se baga la cuptor si se coace la 200 grade Celsius timp de 1 ora si jumatate. (daca pielea nu este destul de crocanta, continuati coacerea la 250 grade)

Dupa ce s-a copt, se mai lasa carnea in tava timp de 20 minute, fara a o acoperi.
Se serveste cu sosul din vin rosu, varza rosie calita, cartofi fierti si cu salata de ceapa rosie.

Alte retete recomandate:

Tocanita de pui

Ardei umpluti

Castraveti bulgaresti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert fursecuri cu musli, fara zahar

Daca tot am avut norocul de a degusta cerealele celor de la Green Sugar, m-am gandit sa pregatesc cateva fursecuri cu musli,...

Desert fursecuri cu musli, fara zahar
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala