Cotlet de porc crocant

Se taie pielea pana la carne la o distanta de jumatate de cm intre ele. Atentie insa, sa nu feliati carnea! Se presara cu sare, avand grija sa ajunga

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 6 persoane:
  • 1
  • 2 kg cotlet de porc cu oase si piele
  • 1 lingura sare
  • 500 ml apa sau vin rosu
  • 2-3 foi de dafin
  • alte condimente dupa gust

Mod de preparare

Se taie pielea pana la carne la o distanta de jumatate de cm intre ele. Atentie insa, sa nu feliati carnea! Se presara cu sare, avand grija sa ajunga in fiecare taietura. Se pot introduce si cateva foi de dafin. Se ia o tava cu gratar (rolul gratarului este de a scoate carnea din ulei).

Se asaza cotletul in tava in asa fel incat pielea sa fie in sus. Se toarna in tava 500 ml apa sau vin si se condimenteaza dupa gust. Se baga la cuptor si se coace la 200 grade Celsius timp de 1 ora si jumatate. (daca pielea nu este destul de crocanta, continuati coacerea la 250 grade)

Dupa ce s-a copt, se mai lasa carnea in tava timp de 20 minute, fara a o acoperi.
Se serveste cu sosul din vin rosu, varza rosie calita, cartofi fierti si cu salata de ceapa rosie.

Alte retete recomandate:

Tocanita de pui

Ardei umpluti

Castraveti bulgaresti

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post