Cotlet de miel cu sos mentolat

Amestecam intr-un castron: ustuoi pisat, zeama de lamaie si ulei de masline. Saram si piperam. Punem cotletele intr-o tava de cuptor mai mica. Turnam

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 cotlete de miel
  • 2 catei usturoi
  • 1 lamaie
  • 3 lg cu ulei de masline
  • 2 ling. cu zahar brun
  • 1 lingura otet
  • 1 cana cu apa fierbinte
  • 1 leg. de menta verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Amestecam intr-un castron: ustuoi pisat, zeama de lamaie si ulei de masline. Saram si piperam.

Punem cotletele intr-o tava de cuptor mai mica. Turnam deasupra sosul de lamaie, acoperim tava cu folie de aluminiu si o punem la cuptor.

Dupa 20 de minute indepartam folia si lasam cotletele inca 15 minute sa se rumeneasca. Scoate tava si acoper-o din nou cu folie cam 10 min.

Amestecam zaharul, otetul, apa fierbinte si jumatate de metan tocata marunt. Fierbem sosul 5 min. Stingem si lasam la infuzat un sfert de ora. Scoatem frunzele care si-au pierdut culoarea.

Turnam sosul peste cotlete si aromatizam cu restul de menta proaspata.
Servim cu piure

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Am rasfoit youtube-ul si am dat peste aceasta reteta minunata si nu m-am lasat pana nu am incercat-o. Desigur, a suferit...

Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide