Se alege fasolea si se lasa la inmuiat cu o seara inainte de a fi preparata. Apoi se scurge si se pune la fiert in apa clocotita. Dupa ce da iar in cl
Se alege fasolea si se lasa la inmuiat cu o seara inainte de a fi preparata. Apoi se scurge si se pune la fiert in apa clocotita. Dupa ce da iar in clocot, se scurge apa si se toarna alta, tot fiarta. Se repeta de trei ori operatiunea, dupa care se lasa la fiert pana cand fasolea se inmoaie foarte bine si cojile se ridica la suprafata. Se scurge de apa, se inlatura cojile, iar boabele se freaca energic intr-un castron cu o lingura din lemn, pana cand se obtine o pasta omogena. Se adauga, putin cate putin, cam patru linguri de ulei, amestecand continuu. La sfarsit, se potriveste gustul cu sare, piper si usturoi pisat. In restul de ulei se caleste ceapa, tocata marunt, apoi se toarna totul peste fasolea batuta. Cotletele, curatate, spalate si lasate sa pe scurga de apa, se pun pe gratarul foarte bine incins in prealabil. Se intorc pana se frig pe ambele parti si, cu putin inainte de a fi gata, se sareaza, se pipereaza si se presara cu cimbru.
Se servesc calde, alaturi de garnitura din fasole batuta.
Alte retete mancare recomandate
Ardei umpluti
Ciulama de ciuperci
Tocanita de pui
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post