Cotlet cu rosii cherry si piure de spanac

Cotletul nu-i cea mai grozava parte a porcului, nu-i nici cea mai suculenta, ba chiar e departe de ideea de suculenta. Totusi, e preferata de multa l

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • cotlet de porc
  • rosii cherry
  • unt
  • sare
  • piper
  • spanac

Mod de preparare

Cotletul nu-i cea mai grozava parte a porcului, nu-i nici cea mai suculenta, ba chiar e departe de ideea de suculenta. Totusi, e preferata de multa lume, pentru ca-i putin grasa si, culmea, pentru ca-i mai seaca decat altele. Nu discut aici gusturile nimanui, vin in schimb cu o idee care ar putea face dintr-o portie de cotlet o masa grozava chiar si pentru cei care prefera, sa zice, ceafa, pe motiv ca e mai usor de inghitit. Am constatat ca daca insotesti cotletul cu alimente care au in ele o cantitate de apa destul de mare, faptul ca-i sec nu mai are nicio importanta. De aceea il lipisem mai mereu de sosuri, salate crude ori rosii. Cherry in cazul de fata. Cat despre spanacul din povestea noastra, e din cel congelat, mai putin bun decit cel proaspat (ce sa-i faci, doar de doua ori pe an e sezon de spanac) dar mult mai bun decat cel din borcan.

Pentru mancarea pe care o vedeti, si pe care o puteti alcatui in cel mult un sfert de ceas, am facut asa: am pus coteltul intr-o tigaie antiaderenta, cu o picatura de ulei. Alaturi de el am pus si rosiile, sa se infierbante/friga/fiarba-n suc propriu. Dupa ce s-a fript cotletul (bucatile nefiind mai groase de un centimetru si jumatate, le-am lasat doar cate trei minute pe fiecare parte), am mai lasat rosiile in tigaie cam trei minute, presarand peste ele sare grunjoasa. Intre timp, am rezolvat problema spanacului: l-am pus intr-o tigaie cu o nuca de unt, cu sare si cu piper. L-am frecat bine cu un tel si l-am intins peste felii de paine HapiHap prajita.


Langa constructia asta am pus cotletul si rosiile. Gata.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post