Cosulet cu fasole iahnie si carnaciori

Cosulet cu fasole iahnie si carnaciori este un fel de mancare deosebit. Pentru aceasta reteta de mancare cu carne aveti nevoie de 500 g fasole uscata si 500 g carnati cabanos picanti.

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g fasole uscata
  • 500 g carnati cabanos picanti
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 100 ml ulei
  • 50 g bulion
  • piper macinat si piper boabe Kotanyi
  • tarhon
  • cimbru
  • sare
  • 2-3 foi dafin
  • 1 leg patrunjel
  • Pentru cosulete:
  • aluat foietaj 1 pachet

Mod de preparare

Cosulet cu fasole iahnie si carnaciori este un fel de mancare deosebit. Fasolea se curata de impuritati si se lasa la inmuiat in apa cateva ore.
Dupa ce si-a marit volumul, se spala bine, iar impuritatile se elimina.

Se pune fasolea la fiert 30 min, apoi se schimba apa in care fierbe, repetam procedeul dupa alte 30 de min.
Dupa ce bobul de fasole s-a inmuiat, scurgem apa in care a fiert fasolea oprind doar 2-3 polonice de zeama.
Intr-o cratita, se caleste in ulei ceapa taiata marunt, morcovul dat pe razatoare si ardeiul gras taiat julien,
Dupa calirea legumelor se adauga fasolea fiarta si zeama oprita, bulionul, cimbru, tarhon, piper boabe si piper macinat, foile de dafin, sare dupa gust.

Cabanosii se taie felii mai groase, se prajesc si-i adaugam in fasole. Fierbem totul 10 minute.

In timpul in care a fiert fasolea, din aluat am decupat forme rotunde care le-am copt pe dosul unor castronele, luand forma unor cosulete.


Fiecare cosulet se umple cu fasole si bucati de cabanos,apoi se presara cu patrunjel verde.Pofta buna!
Cratita marca Calve cu capac din sticla termorezistenta de la KitchenShop,mi-ar fi utila in prepararea acestei retete!

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Luscos ardelenesc

"Retete de Pasti"  M-am inspirat de la stimata doamna Chef Sylvia Boutiere. 

Luscos ardelenesc
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala