Costite picante la cuptor cu varza calita

Costite picante la cuptor cu varza calita este o mancare delicioasa. Pentru aceasta reteta va trebuie 1-1,5 kg costite de porc proaspete.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1-1
  • 5 kg costite de porc proaspete
  • sare
  • piper
  • 2 linguri mustar de Dijon iute
  • 5 linguri sos de soia
  • 1 lingurita pasta de ardei iute
  • 5-6 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingura de miere de albine
  • Pentru varza calita
  • 1 varza verde de 1-1
  • 5 kg
  • 1 ceapa uscata mare
  • 3 rosii proaspete
  • 1 crenguta de cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Costite picante la cuptor cu varza calita este o mancare delicioasa. Spalam costitele, uscam stergand cu prosop de bucatarie,apoi crestam carnea, bucata intreaga, pe partea opusa oaselor,c ondimentam bine cu sare si piper ,lasam sa se patrunda carnea cam 1 ora, acoperita la temperatura camerei.
Asezam in tava cuptorului costita si punem la copt la 180 grade C....acoperim cu folie de aluminiu. Lasam o ora...apoi indepartam folia pentru a se rumeni
Din ulei, miere, sos de soia, mustar, sare, chimen,pasta de ardei iute, facem un sos amestecand bine si ungem carnea...lasam 20 minute la cuptor apoi intoarcem costitele cu "scarita" in sus si ungem si aici cu sosul picant, mai lasam 10 minute si ....costitele sunt gata..


Pana costitele sunt la cuptor ne ocupam si de varza: taiem fin varza pe feliator, taiem ceapa marunt, prajim in ulei pana devine sticloasa,punem si varva la calit peste ceapa prajita...fara sare...amestecam mereu sa nu se arda,dupa 20 min taiem rosiile cuburi,adaugam impreuna cu cimbrul sare si piper,mai tinem pe foc 10 minute...
Scoatem costitele pe un platou alaturi de varza calita
Delicios, combinatia de varza calita, putin acrisoara cu costita dulce-picanta.....incercati!



Costite picante la cuptor cu varza calita se servesc calde. Costitele se servesc taiate in bucati de cate doua, optional punem smantana slaba sau iaurt.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

Aceste plăcinte cu mere sunt delicioase, se fac super ușor și nu ai nevoie de multe ingrediente. Le poți savura...

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide