Costite pe gratar

1. se amesteca ketchup cu sosul barbecue,mierea si cognacul 2. se preseaza usturoiul si se adauga 3. se condimenteaza cu sosul de piper,sortisoara ,nu

Timp pregatire
320 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg costite
  • PENTRU SOS:
  • 1 cana de ketchup de rosii
  • 1 cana de sos de barbecue de gata
  • 4 linguri de miere
  • 2 paharele cognac
  • 2 catei de usturoi
  • 2 lingurite de sos de piper
  • 1 lingurita de scortisoara
  • un sfert de nucsoara rasa(muskat)
  • piper
  • sare

Mod de preparare

1. se amesteca ketchup cu sosul barbecue,mierea si cognacul

2. se preseaza usturoiul si se adauga

3. se condimenteaza cu sosul de piper,sortisoara ,nucsoara,piper si sare

4. Se marineaza coastele ca. 5 ore

5. se pun apoi pe gratarul incins cam 20 min si se intorc de mai multe ori

Variante:

-in loc de miere se poate pune zahar nerafinat(maro)

-in loc de cognac se poate pune vin sau bere
Se maninca (cica) cu piine si salata.Pentru mine fara cartofi e ca irigatiile fara ploaie....

Anul trecut m-am delectat cu ele insa sincer sa fiu sosul de piper si cel de barbecue l-am gasit de-a gata

Pofta buna!

Reteta Costite pe gratar propusa de Fredi

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Gasesti AICI retete din aceeasi categorie

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post