Costitele lipicioase la cuptor sunt usor de facut si se topesc in gura pur si simplu. Din cauza varietatii de condimente folosite sunt aromate, delicioase, nu te vei mai putea satura de ele.
Aceasta reteta de costite am vazut-o intr-o emisiune de pe Parika TV si ii apartine lui Gordon Ramsay. Se prepara incredibil de usor si te va face sa iti doresti sa o repeti cat de curand. Chiar si cei care nu sunt amatori de costite vor ceda tentatiei.
Costitele de porc se gatesc mai bine cand sunt taite in grupuri de cate 3-4. Arata mai bine cand sunt prezentate individual, dar asta se rezolva dupa gatit.
Asa ca incepem prin a taia grupuri de 3-4 costite, dupa care le spalam bine. Le aranjam in tava care urmeaza a fi bagata la cuptor, le punem la foc mediu si le lasam putin pe ambele parti. Stropim uniform cu vinul (tot pe foc mediu), stoarcem sucul de portocala, punem cateii de usturoi, stropim cu sosul de soia si amestecam bine.
Intre timp pornim cuptorul sa se incalzeasca. Luam tava de pe foc, taiem ceapa fasii nu foarte subtiri, o aranjam frumos in tava, punem in lichid stelutele de anason si semintele de cardamom zdrobite putin - ca sa isi lase aroma. Punem din nou tava pe foc mediu si lasam cateva minute sa se elibereze aromele condimentelor.
Stropim bine cu miere si dam la cuptor pana se fragezesc costitele si lichidul a scazut. Trebuie sa obtineti niste costite moi, intr-o crusta aromata si lipicioasa. Daca doriti sa fie si mai caramelizate, dupa ce este scoasa din cutpor, tava poate fi pusa din nou pe aragaz la foc iute, pana scade si mai mult cantitatea de lichid.
Costitele de porc lipicioase se servesc alaturi de garnitura preferata.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post