Costita de porc la cuptor dulce-picant si sanatos

Se spala costita, se portioneaza in lungul coastelor si se condimenteaza cu piper, curry, cimbru si condimente speciale pentru gratar. Punem in frigi

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr costita de porc
  •  
  • o ceapa mare
  •  
  • 4 catei de usturoi
  • 100 ml vin rosu demidulce
  •  
  • piper
  •  
  • 1 lingurita curry
  • condimente pentru gratar
  • cimbru
  • doua rosii
  • 1 ardei
  • 1 gogosar
  • 3 lingurite de miere
  • 500 gr cartofi

Mod de preparare

Se spala costita, se portioneaza in lungul coastelor si se condimenteaza cu piper, curry, cimbru si condimente speciale pentru gratar. Punem in frigider pentru o ora. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul, rosiile si gogosarul se taie rondele. Intr-un vas termorezistent se pun bucatile de costita condimentate, apoi ceapa, usturoiul, ardeiul, gogosarii, rosiile. Punem la cuptor. Dupa 10 minute se toarna vinul, punem mierea si asezam feliile de cartofi (taiate rondele) peste carne, dupa care iarasi il punem la cuptor. Este recomandat sa folosim folie de aluminiu. Se spala costita, se portioneaza in lungul coastelor si se condimenteaza cu piper, curry, cimbru si condimente speciale pentru gratar. Punem in frigider pentru o ora. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul, rosiile si gogosarul se taie rondele. Intr-un vas termorezistent se pun bucatile de costita condimentate, apoi ceapa, usturoiul, ardeiul, gogosarii, rosiile. Punem la cuptor. Dupa 10 minute se toarna vinul, punem mierele si asezam feliile de cartofi (taiate rondele) peste carne, dupa care iarasi il punem la cuptor. Este recomandat sa folosim folie.

Este foarte sanatos!

La preparare nu am folosit apa, grasime (ulei, unt) si nici sare. Are un gust fenomenal, merita incercat!


Costita de porc se serveste cald cu garnitura de cartofi cu care s-a copt impreuna.

Alte retete recomandate:

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide