Coquelet cu piure de mazare

• ungeti coquelet-ul cu ulei si asezonati-l cu sare, turmeric si amestec de piper si portocala •

Portii
1
Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • coquelet - 1 buc de 250 g
  • turmeric (curcuma) 1/2 lingurita
  • mazare congelata 150 g
  • unt - 40 g
  • usturoi - 1 catel
  • vin alb demisec 2 linguri
  • piper cu portocala dupa gust
  • ulei de floareasoarelui - 1 lingura
  • lapte cald 3 linguri
  • pesto alla Genovese 1 lingurita
  • sare si piper alb dupa gust

Mod de preparare


• ungeti coquelet-ul cu ulei si asezonati-l cu sare, turmeric si amestec de piper si portocala
• vidati coquelet-ul folosind aparatul de vidare FoodSaver, nu inainte de a adauga 1 lingura de ulei de floarea-soarelui, vinul si usturoiul si nu in ultimul rand servetelul, pentru a putea absorbi sucurile in exces
• introduceti coquelet-ul in aparatul de gatire in vid SousVide Supreme la 60⁰C pentru 150 de minute (2 ore si jumatate) 
• vidati si mazarea impreuna cu 25 g de unt si introduceti-o la aparatul de gatit SousVide Supreme la 60 de minute dupa ce ati introdus coqueletul
• dupa ce ati scos coquelet-ul din aparatul de gatit SousVide Supreme, lasati-l la odihnit cca. 15 minute inainte de a-l consuma, pentru a permite sucurilor sa se „aseze"
• scoateti mazarea din punga si puneti-o in blender, impreuna cu laptele cald
• pasati-o in blender bine, impreuna cu laptele, iar apoi treceti-o de 2 ori printr-o sita cu ajutorul unei linguri (acest procedeu o va face extrafina, separand miezul de teaca)
• la sfarsit adaugati sarea, piperul, untul si pesto-ul si amestecati bine
• se serveste well-done.

Pofta buna! 

*gatirea in SousVide Supreme depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, precum si de tipul carnii sau de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali. 

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors