Grosimea fripturii trebuie sa fie de cel putin 2.5-3 cm si trebuie sa aiba grasime pe margine si vinisoare de grasime prin interior. Carnea se sarea
Grosimea fripturii trebuie sa fie de cel putin 2.5-3 cm si trebuie sa aiba grasime pe margine si vinisoare de grasime prin interior.
Carnea se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Se incinge gratarul. Nu puneti carnea pe grilul rece ca nu i se vor inchide porii.
Mie imi place un pic in singe asa ca o gatesc "medium rare" ceea ce in termeni de restaurant specializat in fripturi (steakhouse) inseamna ca centrul este rosu si caldut iar exteriorul este facut bine si de culoare maro cenusiu. Ca sa iasa medium rare, dupa ce ati pus carnea pe gratar, puneti capacul (daca aveti gratar cu capac) si uitati de ea timp de 7 minute.
Daca va place mai facuta (medium, adica mijlocul este rosu si fiebinte iar carnea de imprejur este roz iar exteriorul este facut bine) tineti-o 10 minute.
Dupa 7 minute, intoarceti-o pe partea cealalta si lasati-o in pace alte 7 minute.
Eu las carnea cu un 1-2 minute mai mult pe prima parte si 1 minut mai putin pe a doua parte.
Scoate-ti carnea pe farfurie chiar daca vi se pare prea in singe si lasati-o sa se odihneasca citeva minute, asa vor iesi toate sucurile pe farfurie.
Se poate servi cu salata de frunze tinere dreasa cu ulei de masline si balsamic.
Reteta Contrafile (antricot) de vita la gratar a fost propusa de Takitakikatoka pe forum culinar.ro
Alte retete cu carne de vita gasiti aici:
Mancare cu carne de vita si Guinness,
Hamburger cu carne de vita,
Salata carne de vita si verdeata
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios