Conopida la cuptor

Orezul se fierbe in apa condimentata cu un cub de supa. Carnea se amesteca cu unsoare fierbinte si se condimenteaza. Conopida se spala, se desface in

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 conopida
  • 500 g carne macinata
  • 100 ml orez
  • 1 cub de supa de carne
  • 200 ml smantana
  • 150 g cascaval ras
  • 1 albus de ou
  • sare
  • piper
  • unt sau ulei

Mod de preparare

Orezul se fierbe in apa condimentata cu un cub de supa. Carnea se amesteca cu unsoare fierbinte si se condimenteaza. Conopida se spala, se desface in bucati, si se fierbe in apa pana devine pe jumatat moale. Cand e gata se scoate din apa si se strecoara. Intr-o tava unsa cu unt se pun bucati de conopide, peste ele un strat de orez, peste asta un strat de carne. Stratificarea se continua pana sunt consumate ingredientele, dar in asa fel ca deasupra sa ajunga conopida. Albusul se bate spumos, se amesteca in el smantana si se toarna peste conopida. Se presara cu cascaval ras si in cuptorul fierbinte se frige pana devine rumena.
Alte retete mincare recomandate

Ciulama de ciuperci

Ardei umpluti

Dovlecei umpluti

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert checul mofturosilor

Este facut la dorinta nepotului si fiului meu. "Sa faci o prajitura fara nimic sa o mancam cu lapte", nimic...

Desert checul mofturosilor
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide