Conopida cu carne de porc

Pentru conopida cu carne de porc carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii si pastarnacul se curata, se spala si se taie felii.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de porc - 450 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • conopida - 1
  • 2 kg
  • faina - 30 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • morcovi - 100 g
  • pastarnac - 50 g
  • rosii proaspete - 200 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru conopida cu carne de porc carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii si pastarnacul se curata, se spala si se taie felii. Conopida se desface bucatele, se spala, se tine in apa rece cu sare 10 minute si se opareste. Rosiile se curata, se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Bucatile de carne se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 100 ml apa. Ceapa, morcovii si pastarnacul se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 100 ml apa, se adauga apa fiarta (cca 300 ml), sare si piper. Se fierb cca 20 de minute. Se adauga faina dizolvata si se continua fierberea. Sosul se paseaza peste bucatile de carne, se adauga conopida, rosii si se fierb 10 minute.

Conopida cu carne de porc se serveste calda, cu patrunjel verde deasupra.


Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala