Din faina, oua, lapte si sare se prepara un aluat ca pentru taitei, care se lasa sa stea, acoperit cu un servet, pina se pregateste umplutura. Carnea
Din faina, oua, lapte si sare se prepara un aluat ca pentru taitei, care se lasa sa stea, acoperit cu un servet, pina se pregateste umplutura. Carnea de pasare si zarzavaturile fierte se dau prin masina de tocat carne, se pun intr-un castron si se amesteca cu un ou, sare, piper, verdeata si ceapa tocata marunt si inabusita putin in ulei. Separat se pune la fiert o oala, nu prea inalta, cu apa cu sare si lapte, in care se vor fierbe coltunasii. Din aluat se intind foi groase de 0,5 cm care se taie in patrate cu latura de 6-7 cm. Pe fiecare patrat se pune cite o lingurita din compozitie. Patratele se impaturesc in doua pe diagonala. Se apasa apoi pe margini ca sa se lipeasca si sa nu iasa umplutura. Se pun apoi la fiert cca 10 minute. Se scot coltunasii cu o lingura cu gauri, se asaza intr-o tava, se stropesc cu unt si cu un sos de smintina cu mustar si lamiie sau sos de rosii si se pun la cuptor pentru 10-15 minute
Se servesc calzi
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios