Coastele de porc marinate la gratar sunt delicioase. Merita sa le incerci data viitoare cand iesi la iarba verde. In compozitia marinatei intra si mierea, ceea ce va face coastele lipicioase.
Se pregătește o marinată din bere, ulei sau unt topit, miere, sos de roșii, boia dulce, amestec de condimente de porc, boabe de piper și foi de dafin. Se completează cu sare, amestecând bine.
Se țin coastele de porc în marinată, la rece, timp de 24 ore. Apoi se scot din marinată, se scurg bine și se frig pe gratar, pe ambele parti, timp de 25 de minute.
Secretele bucătarului:
Pentru ca aromele din marinată să se combine cât mai bine, este bine să fie fiartă și răcită, înainte de a pune coastele la marinat.
Înainte de a fi servite coastele, pentru frăgezirea cărnii, se ung coastele cu un sos special preparat din sos de roșii și condimente.
Reţeta cehească ”Coaste de porc marinate, la gratar” a fost oferită şi preparată de The Pub Universității şi poate fi degustată zilnic la restaurantul din Bd. Regina Elisabeta, nr. 9, Sector 1, București.
Coastele de porc la grătar se servesc cu piure de cartofi și sos de usturoi.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post