Pentru coasta delicioasa de porc umpluta cu mere se alege o coasta mai mult lunga decit lata, se taie la mijloc ca sa formeze o punga, lasind o margine de 2 cm imprejur.
Pentru coasta delicioasa de porc umpluta cu mere se alege o coasta mai mult lunga decit lata, se taie la mijloc ca sa formeze o punga, lasind o margine de 2 cm imprejur. Se freaca cu sare, piper, cimbru si boabe de ienibahar pisate. Se umple punga cu merele curatate de coaja si seminte, taiate in cuburi. Se coase punga sau se leaga cu ata si se asaza coasta in tava cu 1/2 ceasca apa fierbinte. Se acopera cu un capac si se fierbe la foc moale cam 1/2 ora. Se intoarce coasta, se adauga inca 1/2 ceasca cu apa fierbinte si se lasa sa fiarba iar 1/2 ora. Se scoate capacul si se da la cuptor sa se rumeneasca. Cand este gata se scoate friptura iar in sosul ramas se adauga alte cubulete de mere, faina care se stinge cu vin. Dupa 2 -3 clocote se strecoara. Dupa ce s-a racit friptura se scoate ata, se asaza pe o farfurie, iar deasupra se toarna sosul.
Coasta de porc umpluta cu mere se serveste alaturi de garnitura preferata.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post