Ingrediente
- -5 clatite mari pregatite anterior
- -700 grame ficat de pui
- -o ceapa mare
- -patru catei de usturoi
- ai mei au fost micuti
- pot fi doi/trei mari
- -30 grame unt pentru preparat si 20 pentru uns
- -150 grame smantana
- -50 ml vin rosu
- -o legatura mare de patrunjel
- -o legatura mica de cimbru verde
- -100 grame cascaval ras
- -2 ardei iuti
- unul rosu unul verde
- -piper
- -maghiran (nelipsit la mine in preparatele cu ficatei)
- - sare dupa gust
Mod de preparare
Preparare:
Preparaţi clătitele punand in ele si ardei iute macinat, sau tocat marunt si cimbru tocat fin. Spalati,curăţaţi ficăţeii de pieliţe, taiati-i in doua, sau daca-s prea mari in trei/patru. Tocaţi mărunt ceapa si usturoiul.
Topiţi bine într-o tigaie suficient de mare untul( sa incapa si ficatul)
Adăugaţi ceapa şi sotaţi-o până se înmoaie, adaugati usturoiul si dati-i aceeasi soarta ( la sotat cu el!)
Adăugaţi ficăţeii şi rumeniţi-i uşor ca si atunci cand ii prajiti;
Stingeţi cu vinul si lasati sa fiarba un minut
Adăugaţi smântâna, 100 grame din ea, restul se pune langa umplutura.
Asezonaţi cu sare piper si maghiran;
Puneti ardeiul iute tocat( si verde si rosu dupa gust) eu am pastrat si de ornat!
Adăugaţi pătrunjelul si cimbrul tocat;
3
Lăsaţi ficăţeii pe foc pret de cateva minute până când se pătrund de mirodenii şi sosul se leagă.
Cand e aproape gata, aprindem cuptorul si-l dam la 200 grade;
Tigaia cu ficatei se ia apoi de pe foc.
3
Bagati in hora clatitele si umpleti-le cu amestecul de ficat rezultat si alaturi, o lingurita smantana ramasa. Ungeti cu unt o tava (trebuie unsa bine de tot );
Asezati cu grija clatitele in tava, una langa alta. Escapada fierbinte din cuptor nu trebuie sa dureze decat 10 minute.
3
Clatitele cu ficatei de pui se servesc impreuna cu smantana si ardei iute.
Aceasta reteta de clatite cu ficatei de pui a fost propusa pe forumul Culinar.ro de geladumi.