Clatite cu carne de vita

Pentru clatite cu carne de vita carnea se curata de pielite, se spala, se taie bucati si se da prin masina de tocat. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 350 g
  • faina - 250 g
  • lapte - 400 ml
  • oua - 3 bucati
  • ulei - 100 ml
  • smantana - 100 g
  • ceapa - 200 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • usturoi - 10 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru clatite cu carne de vita carnea se curata de pielite, se spala, se taie bucati si se da prin masina de tocat. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala sub jet de apa rece. Patrunjelul verde si usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Ceapa se inabusa in 50 ml ulei, se adauga carnea tocata; se continua inabusirea cca 5 minute. Se raceste, se da din nou prin masina de tocat, se adauga un ou, 25 g smantana, sare, piper, patrunjel verde, usturoi si se omogenizeaza. Dintr-un ou, faina si lapte se pregateste compozitia pentru 10 foi de clatite. Din compozitie se toarna cu polonicul intr-o tigaie cu ulei fierbinte, miscand tigaia astfel incat compozitia sa se intinda egal. Se rumenesc foile pe ambele parti, dupa care foile se umplu cu compozitia de carne, se ruleaza, se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei, se introduc la cuptor 10 minute.

Clatitele cu carne de vita se servesc calde, cu smantana deasupra.


Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala