Pentru clatite cu carne de vita carnea se curata de pielite, se spala, se taie bucati si se da prin masina de tocat. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.
Pentru clatite cu carne de vita carnea se curata de pielite, se spala, se taie bucati si se da prin masina de tocat. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala sub jet de apa rece. Patrunjelul verde si usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Ceapa se inabusa in 50 ml ulei, se adauga carnea tocata; se continua inabusirea cca 5 minute. Se raceste, se da din nou prin masina de tocat, se adauga un ou, 25 g smantana, sare, piper, patrunjel verde, usturoi si se omogenizeaza. Dintr-un ou, faina si lapte se pregateste compozitia pentru 10 foi de clatite. Din compozitie se toarna cu polonicul intr-o tigaie cu ulei fierbinte, miscand tigaia astfel incat compozitia sa se intinda egal. Se rumenesc foile pe ambele parti, dupa care foile se umplu cu compozitia de carne, se ruleaza, se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei, se introduc la cuptor 10 minute.
Clatitele cu carne de vita se servesc calde, cu smantana deasupra.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios