Ciulama de rinichi de vitel sau vaca

Pentru ciulamaua de rinichi de vitel sau vaca se face un sos alb de faina, prajind usor o lingura de faina intr-o lingura de unt, si se stinge cu zeama de carne.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 rinichi de vaca sau
  • 2 rinichi de vitel
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura faina
  • 2 cesti zeama de carne
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Pentru ciulamaua de rinichi de vitel sau vaca se face un sos alb de faina, prajind usor o lingura de faina intr-o lingura de unt, si se stinge cu zeama de carne. Se potriveste de sare si de piper. Se lasa sa fiarba incet, pe marginea masinii, 20 de minute, adaugand, daca este necesar, cate putina zeama de carne, pana ce sosul se leaga ca o smantana subtire.
Se curata rinichiul. Se taie felii subtiri si se pun la foc intr-o tigaie cu o lingura de unt. Nu se sareaza. Se tin numai cateva clipe, pana capata culoare, fara sa se rumeneasca. Se asaza feliile de rinichi in cratita cu sosul de faina si se lasa sa dea impreuna un singur clocot.


Ciulamaua de rinichi de vitel sau vaca se serveste foarte fierbinte.

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Parteneri
Bucataras.RO

Budinca de paine, oua si sunca

Nu ştiu dacă v-am mai spus,dar pentru mine,micul dejun este obligatoriu.Micul dejun îmi dă energia necesară pentru...

Budinca de paine, oua si sunca
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii