Ciulama de pui cu mamaliguta

Pentru ciulama de pui cu mamaliguta puiul se curata, se trece prin flacara si se spala. Morcovii, telina si ceapa se curata, se spala si se cresteaza. Faina se cerne.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de pui - 700 g
  • ulei - 50 ml
  • margarina/unt - 50 g
  • faina - 150 g
  • morcovi - 50 g
  • telina radacina - 50 g
  • ceapa - 50 g
  • sare dupa gust
  • mamaliguta pripita - 1 kg
  • 2 cuburi MAGGI de gaina

Mod de preparare

Pentru ciulama de pui cu mamaliguta puiul se curata, se trece prin flacara si se spala. Morcovii, telina si ceapa se curata, se spala si se cresteaza. Faina se cerne. Puiul se pune la fiert in apa rece cu sare, se spumeaza, se adauga morcovi, ceapa, telina, cuburile MAGGI si se fierb in continuare cca 15 minute. Dupa ce a fiert, supa se strecoara. Carnea se scoate separat, se portioneaza, se tine la cald in putina supa. Faina se dizolva in 150 g supa racita, se adauga ulei incalzit si se amesteca bine pentru a nu face cocoloase. Se adauga treptat supa calda, pana se obtine consistenta de ciulama. Deasupra se adauga bucati mici de margarina sau unt, pentru a nu se face crusta. Carnea portionata se pune in ciulama.

Ciulamaua de pui se serveste calda, cu mamaliguta.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors