Ciulama de pui cu mamaliguta

Pentru ciulama de pui cu mamaliguta puiul se curata, se trece prin flacara si se spala. Morcovii, telina si ceapa se curata, se spala si se cresteaza. Faina se cerne.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de pui - 700 g
  • ulei - 50 ml
  • margarina/unt - 50 g
  • faina - 150 g
  • morcovi - 50 g
  • telina radacina - 50 g
  • ceapa - 50 g
  • sare dupa gust
  • mamaliguta pripita - 1 kg
  • 2 cuburi MAGGI de gaina

Mod de preparare

Pentru ciulama de pui cu mamaliguta puiul se curata, se trece prin flacara si se spala. Morcovii, telina si ceapa se curata, se spala si se cresteaza. Faina se cerne. Puiul se pune la fiert in apa rece cu sare, se spumeaza, se adauga morcovi, ceapa, telina, cuburile MAGGI si se fierb in continuare cca 15 minute. Dupa ce a fiert, supa se strecoara. Carnea se scoate separat, se portioneaza, se tine la cald in putina supa. Faina se dizolva in 150 g supa racita, se adauga ulei incalzit si se amesteca bine pentru a nu face cocoloase. Se adauga treptat supa calda, pana se obtine consistenta de ciulama. Deasupra se adauga bucati mici de margarina sau unt, pentru a nu se face crusta. Carnea portionata se pune in ciulama.

Ciulamaua de pui se serveste calda, cu mamaliguta.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada din piept de pui

Un mezel sanatos de casa pe care vi-l recomand alaturi de o salata de cruditati mai ales acum pe perioada verii!

Rulada din piept de pui
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide