Ciulama de miel

Carnea se taie felii, se spala in apa rece si se fierbe in apa cu sare impreuna cu o ceapa taiata felii si o telina curatata si taiata in patru. Se sc

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de miel
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingura de unt
  • 1 cana de lapte
  • 1 cana de supa de zarzavat
  • sare
  • 1 ceapa
  • 1 telina

Mod de preparare

Carnea se taie felii, se spala in apa rece si se fierbe in apa cu sare impreuna cu o ceapa taiata felii si o telina curatata si taiata in patru. Se scoate carnea cand este bine fiarta si se lasa pe o farfurie. Separat se pregateste ciulamaua astfel : intr-o cratita emailata se pune o lingura de unt moale si 2 linguri de faina. Se amesteca cu o lingura de lemn, dupa care se adauga laptele treptat. Pe masura ce amestecul se incalzeste, se va ingroasa. Se subtiaza cu supa de carne sau de zarzavat, se sareaza usor si se pipereaza dupa gust. Ciulamaua se fierbe zece minute pe foc mic, dupa care se adauga carnea de miel si se mai lasa la fiert impreuna cateva minute.
Se serveste cu mamaliguta calda.

Alte retete:

Ciulama de pui

Ciulama de ciuperci cu pui

Lasagna

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post