Ciulama de miel

Carnea se taie felii, se spala in apa rece si se fierbe in apa cu sare impreuna cu o ceapa taiata felii si o telina curatata si taiata in patru. Se sc

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de miel
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingura de unt
  • 1 cana de lapte
  • 1 cana de supa de zarzavat
  • sare
  • 1 ceapa
  • 1 telina

Mod de preparare

Carnea se taie felii, se spala in apa rece si se fierbe in apa cu sare impreuna cu o ceapa taiata felii si o telina curatata si taiata in patru. Se scoate carnea cand este bine fiarta si se lasa pe o farfurie. Separat se pregateste ciulamaua astfel : intr-o cratita emailata se pune o lingura de unt moale si 2 linguri de faina. Se amesteca cu o lingura de lemn, dupa care se adauga laptele treptat. Pe masura ce amestecul se incalzeste, se va ingroasa. Se subtiaza cu supa de carne sau de zarzavat, se sareaza usor si se pipereaza dupa gust. Ciulamaua se fierbe zece minute pe foc mic, dupa care se adauga carnea de miel si se mai lasa la fiert impreuna cateva minute.
Se serveste cu mamaliguta calda.

Alte retete:

Ciulama de pui

Ciulama de ciuperci cu pui

Lasagna

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Oua scotiene

Saturandu-ne de clasicele chiftelute, am incercata si aceasta varianta, care ne-a placut tare mult.

Oua scotiene
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide