Ciulama de miel

Pentru ciulama pregatesti: Tai carnea de miel in bucatele potrivite si le pui la fiert cu II apa rece si un praf de sare. O acoperi

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Sosul:
  • 1 kg carne miel
  • 1 l apa
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina
  • sare
  • tarhon sau marar
  • Pentru galuste
  • 10 felii de franzela
  • 1/4 I lapte rece
  • 3 linguri ulei • 3 oua
  • 1/2 lingurita sare
  • 4 linguri faina

Mod de preparare

Pentru ciulama pregatesti:

Tai carnea de miel in bucatele potrivite si le pui la fiert cu

II apa rece si un praf de sare.

O acoperi cu apa.

Cand da in clocot, iei spuma.

Apoi adaugi morcovul, ceapa si patrunjelul.

Lasi sa fiarba incet si acoperi cratita doar pe 3/4 din

suprafata.

Separat, intr-o cratita, prajesti fara sa se rumeneasca, 1 lingura faina cu 1 lingura cu unt.

Stingi cu zeama in care a fiert carnea.

Lasi sa dea cateva clocote.

Sosul trebuie sa fie gros ca o smantana si fara cocoloase.

Torni sosul peste carne, dupa ce ai scos mai intai zarzavatul.

Se tin pe foc.

Pregatesti galustile asa:

Tai feliile de franzela cubulete si peste ele torni laptele.

Adaugi uleiul, ouale, praful de sare si faina cat sa obtii un

aluat compact si potrivit de tare.

lei cu lingura din aceasta compozitie si pui intr-o cratita cu apa fierbinte.

Lasi galustile sa dea un clocot, dupa care le scoti cu

spumiera, le pui in castron si torni peste ele ciulamaua

fierbinte.
Alte retete de Paste

Friptura de miel coroana

Drob de miel special

Friptura miel si cartofi

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici

Inca o idee pentru un mic dejun reusit. Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici. Daca nu aveti...

Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide