Ciulamaua de pui este un preparat culinar pe baza de sos de ceapa combinat cu piept de pui. Pentru a pregati reteta ingredientele sunt: piept de pui, ceapa, smantana.
Nicio ciulama nu va iesi cu cea a bunicii daca in ea nu este carne de pasare de casa. Ciulamaua cu pui de casa prezentata de mai jos are toate sansele sa fie cea mai cautata de familia ta.
Sosul de legume pentru ciulama se face astfel: Se curata morcovul, ceapa, patrunjelul si telina si se pun la fiert impreuna cu carnea. Eu folosind carne de pui de tara, am fiert-o mai intai la oala cu presiune cam 30-40 minute dupa care am continuat sa o fierb cu zarzavatul, inca vreo 30 de minute. Separat se pune in putin ulei incalzit faina si se amesteca continuu, avand grija sa nu se arda, ci doar sa se ingroase putin. Apoi se toarna incet, cate putina zeama de la carnea fiarta cam 500 ml, amestecand continuu si avand grija sa nu se formeze cocoloase. Compozitia obtinuta astfel trebuie sa fie de consistenta unei smantani. Se fierbe putin la foc mic, dupa care se trage de pe foc si se toarna smantana batuta in prealabil cu 2 linguri de apa rece. Se pune carnea si se pofteste la masa. Se consuma calda cu mamaliguta, de preferat.
Alte retete cu pui recomandate
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post