Se curata si se spala bine carnea, se taie in bucatele in functie de numarul de portii stabilit, apoi se fierbe in apa rece cu un praf de sare. Cand e
Se curata si se spala bine carnea, se taie in bucatele in functie de numarul de portii stabilit, apoi se fierbe in apa rece cu un praf de sare. Cand e pe jumatate fiarta, se adauga morcovul, taiat in rondele, telina, in cubulete mici, precum si ceapa, tocata marunt, cu tot cu frunze. Dupa ce s-au fiert, se ia vasul de pe foc si in altul, se incinge untul si se presara faina, amestecand permanent cu o lingura din lemn. Se caleste pana capata o culoare aurie, dupa care se stinge cu cateva linguri din zeama de carne strecurata in prealabil. Se tot adauga zeama pana cand se ajunge la consistenta dorita, apoi se adauga si bucatelele de carne, lasandu-se sa fiarba impreuna vreo cinci minute. Se adauga sare si piper dupa preferinte.
Patrunjelul, spalat si tocat marunt, se presara, la servire, in farfurii.
Alte retete mancaruri recomandate
Ardei umpluti
Ciulama de ciuperci
Tocanita de pui
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala