Se curata, se spala ciolanul, apoi se cresteaza, se condimenteaza cu cimbru , sare si piper, dupa care se rumeneste in untura pe ambele parti. Se adau
Se curata, se spala ciolanul, apoi se cresteaza, se condimenteaza cu cimbru , sare si piper, dupa care se rumeneste in untura pe ambele parti.
Se adauga o cana de vin alb sec (250ml) si doua polonice de zeama de carne.
Se da la cuptor, aproximativ 1h 30min, sa se fiarbe pana se desprinde de pe os.
Intre timp pregatim varza.
Intr-o oala se caramelizeaza 2 linguri de zahar.
Se adauga un pahar de vin alb (100ml), unul de otet de mere, ceapa taiata, varza tocata impreuna cu sarea, cimbrul si piperul si se lasa la fiert.
Dupa ce ciolanul a fost gata, am pus varza intr-o tava, peste am asezat ciolanul si le-am introdus la cuptor pentru 30 min.
Galustele le-am facut din:
* 4 cartofi fierti in coaja;
* 2 linguri gris;
* 100g cas uscat ( pentru ca nu am avut am inlocuit cu cas de vaca proaspat si cascaval);
* 2-3 oua;
* sare
Toate ingredientele se amesteca, se fac galuste care se fierb in apa cu sare pana se ridica, apoi se tavalesc prin pesmet.
Reteta propusa de: Ingerasul Al
Chifteluțele din piept de pui sunt, nu numai o idee foarte bună pentru un picnic reușit, ci și un aperitiv cald deosebit...
Chiftelute din piept de puiReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce