Ciolan la ceaun

Se prajesc feliile de slanina, iar in uleiul ramas se caleste ceapa. Se ia de pe foc, se adauga boia, carnea de porc taiata si se face tocana. Cand a

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 buc pulpa posterioara de porc dezosata
  • 200-300 gr slanina afumata
  • 3 cepe
  • 1 lingura de boia
  • sare
  • ardei iute (dupa gust)
  • 1 varza mai mica
  • 1 varza creata mai mica
  • 300 gr mazare verde
  • 5-6 ciuperci champion
  • 1
  • 5 kg de cartofi

Mod de preparare

Se prajesc feliile de slanina, iar in uleiul ramas se caleste ceapa. Se ia de pe foc, se adauga boia, carnea de porc taiata si se face tocana. Cand a mai ramas cca 30 de minute pana sa fie gata se introduc si restul ingredientelor. Cu cartofii taiati felii se acopera carnea si se toarna apa, atat cat sa le acopere. Deasupra se pun fasiile de varza, varza creata, mazarea si ciupercile. Se condimenteaza, se acopera si se fierb la foc mic in ceaun.
Alte retete carne recomandate

Dovlecei umpluti

Tocanita de pui

Ardei umpluti

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie

In ultima perioada de timp am mai copt ceva prajituri, nu neaparat pentru testare, ci ca sa vedem care ne place mai mult, ca...

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide